کد خبر: ۴۰۹۴۱۵
تاریخ انتشار: ۲۶ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۵:۱۷
پزشکیان:
پزشکیان در نخستین نشست خبری گفت: مبنای امور را بر وفاق و وحدت و انسجام گذاشته‌ایم که البته کار سختی است و قطعاً جای نقد هم دارد .
به گزارش ملیت به نقل از مهر، نشست خبری مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور کشورمان با حضور خبرنگاران و اصحاب رسانه‌های داخلی و خارجی در سالن اجلاس سران تهران، آغاز شد.

بیش از ۳۰۰ خبرنگار داخلی و خارجی این نشست خبری را پوشش می‌دهند.

طباطبایی: تلاش ما این بوده که فرصت پرسشگری در اختیار رسانه‌های مختلف و از جریان‌های مختلف باشد

«سید محمد مهدی طباطبایی»، معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر رئیس جمهور در ابتدای نشست خبری رئیس‌جمهور، گفت: تلاش ما این بوده که فرصت پرسشگری در اختیار رسانه‌های مختلف و از جریان‌های مختلف باشد. بدون لحاظ سلایق سیاسی، طیفی متنوع از رسانه‌های داخلی و خارجی در این نشست حضور دارند. هم از لحاظ کمی و هم کیفی، این نشست خبری تفاوت‌هایی نسبت به نشست‌های قبلی رؤسای جمهور دارد و تعداد سوال کنندگان افزایش یافته است. برای اولین بار از پایگاه‌های خبری و مجله‌ها هم برای حضور در این نشست دعوت به عمل آمده است. از تعدادی از رسانه‌های محلی هم دعوت به عمل آمده است.

پزشکیان: نشست خبری ما در هفته وحدت برگزار می‌شود که با آنچه باور ماست تطابق دارد

مسعود پزشکیان رئیس جمهور کشورمان در نخستین نشست خبری خود با حضور خبرنگاران داخلی و خارجی، گفت: باور و و اعتقاد من بدون آنکه شعار بدهم و همان طور که در مناظرات تلویزیونی گفتم این است که همه آنان که در این کشور زندگی می‌کنند بر اساس توانمندی حق دارند در جایگاهی قرار بگیرند که حقشان است.

وی افزود: افراد مستقل از اینکه راست و چپ هستند، ترک، کرد، لر ترکمن و یا از هر قومیت و نژادی که هستند و از هر جایی که هستند قرار بگیرند، حق دارند در جایگاهی که حقشان است قرار بگیرند.

رئیس قوه اجرایی کشور با اشاره به پیامبر اکرم (ص)، تاکید کرد: وقتی رسول خدا به مدینه آمدند، اختلافات و دعواها بین قبایل زیاد بود و این به نوعی شبیه امروز که دعواهای سیاسی وجود دارد، اختلاف و دعوا وجود داشت.

پزشکیان ادامه داد: حتی قبایل تا می‌توانستند از قبایل دیگر می‌کشتند و این را آزادگی و جسارت می‌دانستند و بعضاً دیده می‌شد، بین قبایل ۱۰۰ سال دعوا و جنگ وجود داشته است و در چنین فضایی رسول خدا آمد و اولین کاری که کرد همه این قبایل را خواست که با یکدیگر پیمانه برادری ببندند.

رئیس جمهور تصریح کرد: گفتن این حرف خیلی ساده است اما اجرای آن به این سادگی نیست. همچنین وقتی رسول الله مکه را بعد از هشت سال از هجرت فتح کرد، فرمود، مسلمانان برادر هستند و مسلمان برادر مسلمان است و همه آنها ید واحده در مقابل کسانی که مقابل این‌ها می‌خواهند بایستند، هستند. در آنجا پیامبر نگفت مؤمنین برادر هستند، بلکه ابوسفیان و همه کسانی که مسلمانان را کشته بودند و تسلیم شده بودند و معلوم نبود باورشان چقدر درست است، همه را برادر و ید واحده خواندند، لذا چرا ما باید در این مملکت اختلاف و دعوا داشته باشیم.

پزشکیان گفت: انسان‌ها از زمانی که حضرت آدم بوده تا حالا و بعد از این مانند دندان‌های یک شانه هستند و هیچ سیاهی بر سرخی بر سفیدی و عربی بر عجمی برتری ندارد، مگر بر اساس تقوا، و تقوا در ادبیات اعتقادی در نگاه من مدیر یعنی حرکت بدون خطا در اقتصاد در پزشکی در مدیریت است.

رئیس جمهور خاطرنشان کرد: مؤمن و مسلمان حرف محکم و مستند می‌زند که به این سادگی تغییر پیدا نمی‌کند. این کلیت نگاه ما است در نتیجه مبنای امور را بر وفاق و وحدت و انسجام گذاشته‌ایم که البته کار سختی است و قطعاً جای نقد هم دارد اما همه تلاشمان را کردیم تا با وفاق حرکت کنیم.

پزشکیان ادامه داد: واقعاً به دنبال آدم‌هایی گشتیم که تجربه و سابقه داشته باشند و در گذشته کار و اثرگذاری داشته باشند و به دنبال جناح و دسته نبودیم که باید از مجلس قدردانی کنیم همچنین مقام معظم رهبری خیلی به ما کمک کردند و نتیجه این شد که دولتی در این چارچوب تشکیل شده است.

وی گفت: روند را با همین مسیر ادامه خواهیم داد و معنای آن البته این نیست که بدون اشتباه خواهیم بود، اما به دنبال آن هستیم که این نگاه را نهادینه کرده و اجرایی کنیم.

اگر جنگ و طمع را بگذاریم کنار می‌توانیم با هم همراه باشیم

پزشکیان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه شما در سفر به عراق ایده کشورهای اسلامی و برداشتن مرزهای بین ایران و همسایگان با استفاده از تجارب اتحادیه اروپا را مطرح کردید، به نظر شما موانع این طرح چیست، و همچنین اینکه در حوزه سیاست داخلی سه اولویت اول برای بهبود معیشت مردم چیست، گفت: چرا ما مسلمانان نباید رفتارمان با یکدیگر به گونه‌ای نباشد که وقتی دیگران می‌بینند حسرت این ارتباط را بخورند؟

وی با طرح این سوال که چرا کسی که در کشورهای اسلامی است نتواند به راحتی میان دیگر کشورهای اسلامی تردد داشته باشد؟ ادامه داد: این امر به معنای زیر سوال بردن امنیت و اقتدار و مرزها نیست اما همین تردد آسان باعث تقویت نگاه و زبان مشترک می‌شود و بازار مشترک ایجاد می‌کند و در برابر دیگران یک ید واحده می‌شویم تا از حقوق مسلمانان دفاع کنیم. اگر جنگ و طمع را بگذاریم کنار می‌توانیم با هم همراه باشیم و همه مسلمانان در یک جمع قرار گیرند.

رئیس جمهور گفت: در گام اول باید اختلافات داخلی را حل کنیم و اعتماد و اطمینان برای تولیدکنندگان و سرمایه‌گذاران فراهم کنیم و به نوآوران و نخبگان فضا دهیم. مسائل خود با دنیا از جمله در زمینه FATF و برجام را حل کنیم تا کشور را به آن چشم‌اندازی که رهبری معظم انقلاب بیان کردند برسانیم.

پزشکیان عنوان کرد: ما در این زمینه باید به یک نگاه مشترک، داشتن یک برنامه که همان سیاست‌های کلی است و عملیاتی کردن آن برنامه توجه کنیم که این برنامه عملیاتی هم در هر وزارتخانه‌ای بر اساس وظایفش در حال تدوین است.

در تلاش هستیم که ارتباط خود را با اولویت کشورهای همسایه تقویت کنیم

پزشکیان در پاسخ به سوالی در رابطه با راهکار رفع مشکلات اقتصادی کشور، اظهار کرد: در رابطه با رفع تحریم‌ها و FATF چاره‌ای نداریم جز اینکه بحث FATF را حل کنیم و باید حل شود. نامه‌ای را حتماً به مجمع تشخیص مصلحت نظام خواهم نوشت تا مجدداً درباره بحث FATF صحبت کنیم.

وی ادامه داد: در رابطه با مسائل خارجی در تلاش هستیم که ارتباط خود را با اولویت کشورهای همسایه تقویت کنیم. سفری که به عراق داشتم، بیشتر برای این نگاه بود و قرار شد پروژه‌های مشترکی با آنان داشته باشیم. عین همین کار را می‌توانیم با پاکستان، آذربایجان و ترکیه و کشورهای همسایه داشته باشیم. لازمه رشد، ایجاد بازار آزاد است و باید ارتباطات و سرمایه گذاری‌های خارجی را داشته باشیم. دیپلماسی خارجی ما بر مبنای عزت، حکمت و مصلحت خواهد بود و این مسیر را پیش خواهیم برد.

تاکنون با چین ارتباطات خوبی داشته‌ایم

رئیس جمهور در پاسخ به سوالی در رابطه با آینده مناسبات میان ایران و چین، گفت: تاکنون با چین ارتباطات خوبی داشته‌ایم و بیشتر ارتباط ما الان با کشورهای همسایه و چین و روسیه است.

وی ادامه داد: کاری که چین در میانجی‌گری میان ایران و عربستان برای حل مشکلات انجام داد، قدم بزرگی برای هماهنگی در منطقه است. موافقتنامه مشترکی برای توافق ۲۵ ساله ایران و چین نوشته شده است، یکی از جاهایی است که می‌توانیم روی آن متمرکز شویم و باید عملیاتی شود. بنده مصمم هستم آنچه را که نوشته شده است و قرار بوده است اجرا شود، باید بررسی کنیم که چرا اجرا نشده است و باید اجرایی کنیم.

پزشکیان بیان کرد: طبیعتاً ارتباط ما در بحثی که در راه‌های ارتباطی بین کشورهای منطقه شکل گرفته است، می‌تواند هدف کشور چین در دسترسی به بازارهای ما و دسترسی ما به بازارهای چین را کاملاً هماهنگ کند و می‌خواهیم شاهراه‌هایی را درست کنیم که قبلاً در مسیر ابریشم وجود داشت. مطمئناً ما با چین یک شریک کاملاً همراه و استراتژیک خواهیم بود و این را تقویت خواهیم کرد و در ارتباطات بعدی هم که با هم خواهیم داشت، تلاش خواهیم کرد این چیزی را که نوشته شده است، عملیاتی کنیم و همکاری‌ها افزایش یابد.

باید ارتباطات بین‌المللی را تصحیح کنیم

رئیس جمهور در پاسخ به موضوع رونق تولید و رشد اقتصادی هشت درصدی، بر اساس برنامه هفتم نظام و رهبری و همینطور رفع مشکلات مرتبط با ناترازی انرژی از جمله بنزین و برق و حساسیت‌های مردم نسبت به زندگی خود، گفت: در رابطه با رونق اقتصادی و تولید آنچه که در مقدمه خدمتتان عرض کردم‌این است که قدم اول، ایجاد بستر مناسب برای تولید و سرمایه‌گذاران داخلی است، زیرا اکثر آنان به دلیل نبودن FATF، روند تجارت و خرید و فروش آنها با مشکل و گرانی مواجه است.

وی‌افزود : باید ارتباطات بین‌المللی را تصحیح کنیم لذا به دنبال تصحیح روابط با همسایگان و دنیا خواهیم بود ،زیرا بدون FATF سرمایه‌گذاری خارجی میسر نخواهد بود و این نظر کارشناسان است .

رئیس جمهور در خصوص ناترازی‌ها ی اقتصادی، گفت: ادامه وضعیت اقتصادی کشور با این روند ناترازی‌ها، روز به روز بدتر خواهد شد. ناترازی برق، گاز، بنزین و پول داریم و اگر این‌ها را رها کنیم روز به روز حل آنها سخت‌تر خواهد شد.

پزشکیان از رسانه‌ها خواستار شد: از رسانه‌ها می‌خواهیم که برای حل ناترازی‌ها به دولت کمک کنند و اینکه اگر به ناترازی‌ها دست نزنیم صداها در اینجا و آنجا بلند می‌شود، این درست نیست و امکان برون رفت از مشکلات را نخواهیم داشت.

وی ادامه داد: راه حل‌هایی را به ما بدهید که بتوانیم ناترازی را حل کنیم و شما می‌توانید به ما کمک کنید. واقعیت این است با این نوع ترازی و به این شکل نمی‌توان راه را ادامه داد، لذا
شما رسانه‌ها می‌توانید در حل ناترازی‌ها جلوی ما را گرفته و یا آن را توجیه کنید در نتیجه می‌توانید طرح‌ها را هماهنگ کنید و ایده دهید تا بتوانیم کارها را انجام دهیم.

از جوانان، بانوان و مذاهب بر اساس شایستگی‌ها در مناصب دولتی استفاده می‌کنم

پزشکیان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه شما در ۳۷ سالگی رئیس علوم پزشکی تبریز بودید و در ۴۷ سالگی وزیر بهداشت شدین، شما به شورای راهبری دستور دادین متوسط سنی افراد ۵۵ سال باشد در حالی که در حال حاضر میانگین سنی وزرا ۵۹ / ۸ و میانگین سنی معاونین ۵۹/۵ است، ۱۱ وزیر ۶۰ سال و بیشتر و دو معاون بالای ۷۰ سال است، در حالی که سن بازنشستگی در کشور حدود ۶۰ سال است، اگر تحقق وعده‌ها در اختیار شما نباشد به‌کارگیری جوان‌ها قطعاً در دست شماست، آیا از جوانان استفاده خواهید کرد یا خیر، گفت: بنا گذاشته بودیم برای وزرا میانگین سنی ۵۵ سال باشد. نزدیک ۲۰ تیم برای بررسی سوابق تشکیل شد، این ۲۰ تیم به اضافه شورای سیاست گذاری بیش از ۱۰ هزار ساعت کار کردند. در نهایت آنهایی که جریان‌ها و جناح‌های مختلف معرفی کرده بودند در ارزیابی‌ها به این افراد رسیدیم.

وی با بیان اینکه مشکل کار ما در بی ثباتی در مدیریت و عمر محدود مدیرانی است که انتخاب می‌کنیم، است، ادامه داد: مدیران در روند سازمان پله به پله بالا نیامده‌اند.

وی گفت: به معاونت‌ها توصیه کرده‌ایم حتماً از نخبگان و جوانان همراه خود داشته باشند و تجربیات خود را در اختیار آنها قرار دهند و در این مسیر آموزش دهند.

پزشکیان افزود: در عین حال با نصب جوانان سعی در آموزش مهارت اجرا و سلسله مراتب اداری داریم. دادن پست سازمانی و حقوق کفایت نمی‌کند چون مسؤول سازمان باید تربیت و ارتقا نیروی سازمانی را انجام دهد نه اینکه در صورت اشتباه کردن یک نیرو، آن نیرو را کنار بگذارند و نفر دیگر را انتخاب و منصوب کند.

رئیس جمهور تاکید کرد: حتماً از جوانان، بانوان و مذاهب بر اساس شایستگی‌ها در مناصب دولتی استفاده می‌کنم.
نام:
ایمیل:
* نظر:
پربیننده ترین