کد خبر: ۳۹۶۸۶۳
تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۴۰۲ - ۱۱:۵۲
نایب رئیس سندیکای تولیدکنندگان دارو اعلام کرد
نایب رئیس سندیکای تولیدکنندگان دارو گفت: در حال حاضر چند میلیون بطری در ماه واردات سرم داریم و اگر دانا این تعداد را تامین کند؛ کشور از واردات سرم بی‌نیاز می‌شود.
به گزارش ملیت ،مهدی پیرصالحی نایب رئیس سندیکای تولیدکنندگان دارو بیان کرد: در چند سال اخیر مصرف سرم در کشور افزایش یافته است. از زمان شیوع کرونا، مصرف این محصول افزایش چشمگیری پیدا کرد.
وی افزود: قبل از کرونا مصرف کشور تقریبا 10 تا 11 میلیون بطری سرم در ماه بود و سرم سازی‌های موجود، نیاز داخل را تامین می‌کردند و مشکل خاصی نبود. در زمان شیوع کرونا با افزایش مصرفی که پیش آمد و بعدش ادامه پیدا کرد، در مقاطعی شاهد کمبود و در نتیجه واردات سرم به کشور بودیم.
نایب رئیس سندیکای تولیدکنندگان دارو اضافه کرد: سرم‌سازی‌های موجود پیرو کمبودهایی که به‌وجود آمد، نسبت به افزایش ظرفیت اقدام کردند. ولی هنوز در کشور به تولید و تامین بیشتر سرم نیاز داریم.

وی گفت: اگر خطوط تولید سرم در ایران افزایش یابد، علاوه بر اینکه می‌توانیم نیازهای داخل را تامین کنیم، برای صادرات به کشورهای منطقه هم موقعیت خوبی ایجاد خواهد شد و بهتر است از این ظرفیت استفاده کنیم.
پیرصالحی با اشاره به آمارهای اعلام شده از سوی سازمان غذا و دارو، یادآور شد: بر اساس این آمارها، نیاز کشور ماهانه 20 میلیون سرم است که تقریبا 16 تا 17 میلیون بطری سرم توسط تولیدکنندگان تامین می‌شود و سه میلیون بطری هم واردات انجام می‌شود.
وی ادامه داد: اگر دانا این تعداد را تامین کند، نیاز به واردات قطع می‌شود. با افزایش ظرفیت شرکت‌های دیگر و ورود شرکت‌های جدید به عرصه تولید، امکان صادرات هم فراهم می‌شود.
نایب رئیس سندیکای تولیدکنندگان دارو با اشاره به نبود سرم‌ساز در منطقه اطراف ایران، بیان کرد: به غیر از ترکیه که خودش جزء صادرکنندگان سرم است، بقیه کشورهای منطقه نیاز به سرم دارند و اگر ما ظرفیت تولید داشته باشیم، می‌توانیم نیاز آنها را تامین کنیم.
به گفته وی تخصیص ارز و نقص مدرک برای ترخیص سرم از گمرک مهمترین مشکلات در عرصه واردات سرم به حساب می‌آیند، به همین خاطر باید تلاش کنیم که داروهای پرمصرف را در داخل تولید کنیم تا نیازی به واردات آن نداشته باشیم.
پیرصالحی درباره موانع احتمالی پیش روی صادرات سرم، گفت: در دارو استانداردهای مورد نیاز برای تولید و صادرات یکسان است. بنابراین دارویی که در داخل تولید می‌شود، قابلیت صادرات دارد اما در زمان کمبود دارو در داخل، سازمان غذا و دارو اجازه صادرات نمی‌دهد. اگر کمبودها برطرف شود، می‌توان از این فرصت استفاده کرد.

ایجاد صرفه‌جویی ارزی با راه‌اندازی خط سرم دانا
به اعتقاد پیرصالحی، سرم در ایران از پفک ارزان‌تر است. یک پفک 50 هزار تومان قیمت دارد در حالی که سرم در داروسازی با سختی تولید می‌شود و قیمت آن 25 هزار تومان است.
وی اضافه کرد: سرم‌های وارداتی ارز 28 هزار و 500 تومانی دریافت می‌کنند، به همین خاطر قیمت آنها نزدیک به سرم داخلی است و حدود 27 تا 28 هزار تومان است. تولید داخل سرم و راه‌اندازی خط تولید سرم دانا باعث صرفه‌جویی ارزی می‌شود.
نایب رئیس سندیکای تولیدکنندگان دارو درباره تاثیر افزایش تولید بر قیمت سرم در داخل، یادآور شد: قیمت‌گذاری در دارو تابع کشش‌پذیری بازار نیست و مثل بقیه بازارهای اقتصادی، بر اساس عرضه و تقاضا نیست. قیمت دارو بر اساس قیمت تمام شده بوده و توسط سازمان غذا و دارو تعیین می‌شود. بنابراین نباید انتظار داشت که افزایش میزان تولید داخل باعث کاهش قیمت شود. قیمت سرم در ایران در کف قیمت جهانی است.

لازم به ذکر است، خط تولید سرم در داروسازی دانا که از شرکت های زیرمجموعه هلدینگ آینده پویا است، به زودی با حضور جمعی از مسئولان کشوری و استانی در تبریز آغاز به کار می‌کند.
نام:
ایمیل:
* نظر: